måndag 31 maj 2010

Att bearbeta

Städade ur min väska idag, har köpt en ny. Det var bra länge sen jag rensade den senast. Från innehållet att döma cirka sju månader sen. Jag har inte kommit mig för att göra det eftersom jag visste vad som låg i botten. Det är alltid känslomässigt jobbig att börja rota i botten och även om det i det här fallet bara är papper i botten av en väska så är det något som rör upp känslor hos mig. I slutet av graviditeten, förlossningen och precis när lillebror kommit, det blev för mycket av allt - oro, rädsla, lättnad, lycka, glädje, sorg och frustration. Kunde och kan än idag knappt sortera känslorna och ännu mindre ta in hur allvarligt mitt tillstånd var och vilken tur jag hade att det gick så bra tillslut. Går man igenom så mycket på kort tid måste man få bearbeta det, men jag har inte gjort det än för allting har legat i botten av en väska tills nu.

lördag 29 maj 2010

Bara för att det går

Jeans och tisha varje dag. Jag kan inte få nog, det är så efterlängtat.

Vad göra

Helg, alla lediga, inga planer och regn. Vad gör vi? Våra barn är inte bra på att vara inne och inte ha något att göra. Det är inte deras fel, det är vi som är dåliga på att göra ingenting. "Det är nyttigt att ha tråkigt" fick jag ofta höra som barn och jag håller med. Tråkighet föder kreativitet tillslut, efter ett par timmar av gnäll och skrik. Det är bara det att jag inte lever som jag lär på den punkten, därför ska jag hålla tyst.

fredag 28 maj 2010

Dagens (fast läs gårdagens för jag orkade inte skriva klart)

Nysprungen, nyfärgad.

Dagens vill ha: Ännu bättre kondis.
Dagens klädsel: Smaljeans, t-shirt och träskor. Minns att jag längtade oerhört efter just smaljeans och lös tisha när jag var gravid och allt satt fult och tight. Det var typ min målbild. Wihoo för att det är på riktigt nu.
Dagens smink: Dagcreme med både pigment och solskydd.
Dagens frisyr: Nyfärgat blont.
Dagens händelse: När jag efter mycket om och men fick till det med hårfärgen. Nu är jag ask.
Dagens låt: Solid As A Rock. Vi äger singstar med den duetten.
Dagens planer: Ingen TV. Istället musik, vin och sushi. Barnen somnade tidigt.
Dagens saknad: Ett välfyllt kylskåp och färska frukter.
Dagens drog: Löpsuget.
Dagens köp: Kläder till barnen. Bland annat ett par tights med sergelmönster till lillebror. Och så en halv bikini.
Dagens godis: Finns (fanns) en B&J hemma.
Dagens humör: Väldigt bra.

tisdag 25 maj 2010

Laddade tvättstugan

Andra gången på kort tid som vår tvättid blivit snodd. Få saker gör mig så arg. En tvättid för en barnfamilj är fasiken helig och inget man kapar bara så där! Vi har ett stort badrum och skulle kunna ha egen tvättmaskin om vi vill. Men då måste vi göra om, dra rör och skaffa dusch istället för det uppskattade badkaret. Suck. Orka... Sen vet man ju aldrig hur länge vi blir kvar här. Drar vi snart är det ingen idé.

måndag 24 maj 2010

Snabbväxande

Håret växer som sjutton och jag har redan varit och klippt mig två gånger sen jag blev korthårig. I fredags bad jag frisören att förbereda håret för en page istället, något som inte behöver underhållas jämt. Den korta frisyren behövde nämligen snyggas till var tredje vecka för att se bra ut och det är inget jag har lust med. Så nu kör vi lite längre längder igen.

Nu går tiden så där fort igen...

Det är inte klokt vad tiden går fort, han kan ju nästan sitta nu!

fredag 21 maj 2010

Cykelbyxan

Det märks att man har varit med ett tag när modet liksom loopat sig runt ett varv och kommit tillbaka igen. Tänker på cykelbyxan. Otroligt het senast på mellanstadiet och nu verkar den vara här igen. Har sett den på Robyn i flera sammanhang och idag satt ett par på min frisör. Snyggt både på Robyn och frisören. Snyggt på mig? Nje... Oklart om jag tänker testa igen. Senast var jag tio år gammal och matchade cykelbyxan med oversized Fido Dido tisha och hade håret uppsatt i en hög och lång tofs mitt på huvudet.

torsdag 20 maj 2010

Det senaste


Vi har flyttat ut. Äter middag i parker både här och där. Parken är vår stadsträdgård.

Notera att soffan har bytt både färg och material. Det blev bättre så. Den vita tygsoffan behöver vi aldrig mer tala om...

tisdag 18 maj 2010

Om ett idolmöte

"Mamma, jag hann inte ifatt Sara! Hon hade en rosa klänning!" ropar dotter när hon kommer springande mot oss på filten där vi sitter och har picknick. Jag undrar först vem hon menar för vi känner ingen vid det namnet. Sen kommer jag på det. Jag råkar nämligen veta att Sara Edwardsson från Bolibompa, även känd som Supersnällasilversara och lite av en idol för dotter bor intill parken vi besökte. Vi äter vidare. Så plötsligt är hon där igen, Supersnällasilversara. Dotter springer fram men stannar upp en bit ifrån. Hon är ute med sin son, de är på väg till lekplatsen och promenerar sakta åt dotters håll. Dotter är totalt starstruck. Helt still står hon och bara tittar. Ögonen lyser av lycka och förväntan. Jag håller andan i väntan på vad som ska ske. Snälla se henne, bemöt henne! Annat skulle vara förkrossande för ett litet barnhjärta. Men hon ser. Hon både ler och vinkar till dotter som står där med stora ögon och fingrarna i mun, alldeles lycklig över mötet med en superhjälte.

måndag 17 maj 2010

Göra eller inte göra, det är frågan

Hårfärgen finns hemma. Nu är det bara velandet kvar. Behöver inspiration...

söndag 16 maj 2010

Hår...

När jag ser bilder på mig i blont hår vill jag alltid bli blond igen. Så det har jag tänkt på ett tag och nästan bestämt mig. Nästan.

fredag 14 maj 2010

Trevlig omväxling

"Mamma, jag tycker att du är tuff och vacker."

Det var oväntat och omväxlande mot den annars så vanliga "dumma mamma!!!" *dörrsmäll*.



torsdag 13 maj 2010

Tema vardag

Fast idag är egentligen ingen riktig vardag. Fönsterbrädan, tillika sängbordet i sovrummet. Alltid belamrat. Böcker, tidningar glasögon, barnalvedon och damm. Och så det ständiga kalla kaffet.

Mer om jobb

Och det går väl lite framåt. Eller snarare två steg framåt, ett steg bakåt. Har spenderat de senaste dagarna med att uppdatera cv och försöka få till en riktigt bra ansökan till ett intressant jobb. I Kalmar. En ansökan som kommit till medan lillebror har sovit sina små powernaps, medan jag tankspritt vaggat honom i babysittern med foten och så någon timme in på natten då alla andra sov och tystnaden och lugnet äntligen infann sig. Mammor måste vara världens bästa arbetskraft. Kan jobba hur som helst, när som helst och under de mest kaosartade omständigheter.

Jobbångest

En dag kommer den mysiga tillvaron i bebisbubblan att ta slut. Det ligger en bit bort i tiden men jag måste ändå börja tänka på det nu. Det handlar om jobb och karriär och det ger mig ångest ångest ångest. Jag valde att lämna mitt jobb. Jag har ingen chef och inga arbetskamrater som välkomnar mig åter efter föräldraledigheten. För att ta mig ur bebisbubblan måste jag söka jobb, försöka ta mig in i en svår bransch vad det gäller arbetstillfällen, om jag ska jobba med det jag är utbildad till. Och det vill jag ju. Det vore ju självaste fan om det inte gick någon gång. Jag valde att lämna tråkiga tryggheten på banken för att satsa på det här. Jag har en tre och ett halvt år lång utbildning bakom mig, fyra och ett halvt om man räknar lite strökurser. Men jag är inte kräsen, skiter det sig kan jag tänka mig nästan vad som helst. Häromdagen var jag inne på Granit och tänkte att det kanske inte skulle vara så dumt att stå där och plocka lite bland varorna. Det är det som är så tröttsamt med mig. Om jag bara var så där extremt målmedveten och fokuserade mot ett enda mål, då skulle det ju gå så lätt. Men så är jag inte. Jag tycker allt verkar ganska bra och även om jag vet vad jag helst vill så kan jag också se andra bra alternativ. Nu måste det bli skärpning och fokus om det här ska gå vägen!

måndag 10 maj 2010

Hög midja

Gick ut på stan med ett mission. Skulle köpa jeans med hög midja, typ sjuttis, men hittade inga. Vet ju att dom finns där ute men VAR? Säg nu inte Acne, då skulle jag behöva svälta mig och sånt sysslar jag inte med.

söndag 9 maj 2010

Det senaste

Testat en ny typ av efterrätt. Sjukt och härligt på samma gång.

Har för första gången fått frukosten serverad av dotter. Ok, vindruvorna och kaffet fixade jag själv men annars så. Yoghurt på dotters näst finaste tallrik, den med hattstugan.


Parkhäng så fort solen lyst. Jag har aldrig haft så många fräknar som nu.

onsdag 5 maj 2010

Se hit veteranvegosar!

Det går ju bra det här med den vegetariska kosten. Det är bara en sak som gör mig fundersam. Har nämligen haft problem med huvudvärk den senaste månaden och funderar på om det kan ha att göra med kostförändringen. Fast jag tycker inte att förändringen varit så stor egentligen. Vi har alltid ätit mycket vegetarisk kost och den lilla mängd kött vi åt innan kan inte ha utgjort en så värst stor del av proteinkällan. I övrigt är vi noga med att äta bönor och dylikt samt mycket fisk, däremot äter vi inga kosttillskott. Så vad tror ni? Kan övergången till vegokost vara förklaringen till huvudvärken?

tisdag 4 maj 2010

Två steg framåt ett steg bakåt mot arbetslivet


Jag har hittat ett väldigt intressant jobb och måste därmed sätta igång att skriva CV. Lillebror sover lägligt nog men jag kan slå vad om att han slår upp sina klara blå så fort jag öppnat dokumentet.

Tema vardag


Min vardag. Att alltid dricka mitt morgonkaffe kallt. Kallt för att jag gör den när jag går upp, i hopp om att kunna dricka, men aldrig hinner förrän jag har lämnat dotter på dagis.

söndag 2 maj 2010

Skokärlek


Tråkig mellanperiod rent skomässigt. Fem grader till bara, sen startar jag träskosäsongen.

Att utmana sig själv

Då var jag alltså anmäld till Vårruset. Det blir spännande. Jag har aldrig joggat 5 km förut...