torsdag 30 september 2010

Vad ska vi göra åt röran


Jahapp, då var morgonen över. De andra har åkt, kvar är jag, lillebror och röran. Hade det inte varit för att jag snart får besök skulle jag ha lämnat allt, dragit ut och inte kommit hem igen förrän, tja, lite efter att min man kommit hem. Hmhmhm...

onsdag 29 september 2010

Årstatips

Är det inte typiskt att jag efter att ha flyttat därifrån får veta att det finns en bra musikklubb i Årsta, nere vid Valla av alla ställen. Klubben heter Lilla Ukraina (alla som någon gång varit i Valla förstår varför) och håller till i Walla Scens lokal vid Valla torg. Tydligen har självaste Jenny Wilson varit där och vänt plattor och Conny Nimmersjö från Bob Hund och Parken har båda stått på scen vid tidigare tillfällen. Om jag bara vetat detta! Ser också att min personliga favorit Parken har sin öppna releasefest med spelning på Lilla Ukraina ikväll. Damn. Kanske väl sent för barnvakt nu...

tisdag 28 september 2010

Priset för statusmaten

Jag tänker inte låta mig påverkas av mathetsen som råder, att varje mål som serveras på barnens tallrikar bör vara en vällagad, fantasifull, ekologisk och närodlad skapelse. Det går helt enkelt inte och om det går är jag övertygad om att något eller någon annan får betala priset för den fantastiska maten. Idag kom vi hem sent jag och barnen, precis före middagsdags. I samma ögonblick som jag skulle börja med den vällagade maten slog det mig att min prioritering var fel. Jag ville göra det som var bäst för mina barn men var verkligen det bästa för dem att bli åsidosatta medan jag la ner min tid på bra mat? Nej, det var inte det bästa just då. Istället klippte jag upp en påse fabriksgjorda potatisbullar, fulla av e:n och andra tillsatser och skjutsade nöjt in dem i ugnen. Medan maten lagade sig själv pysslade jag om mina barn, skojade med lillebror och tog fram papper och penna till dotter som ville öva på att skriva bokstäver tillsammans med mig. Vällagad mat i all ära, men inte till vilket pris som helst.

måndag 27 september 2010

Vad kallas det, bomullsbröllop?

Morgonens bestyr klarades av snabbt och effektivt med en väl inövad och samspelt koreografi mellan mig och min man. En in i badrummet, den andra gör fukost. Nästa in i badrummet, den andra utfodrar barn. Vi fortsätter att ta tur tills morgonen hemma är överstökad och alla är klara att gå till sitt. Så på bussen på väg till dagis slår det mig att, jisses, det är vår första bröllopsdag idag, så där mitt i vardagen! Nu planeras tidig läggning av barn och sen en bröllopsdagsvärdig avslutning på dagen. Troligtvis firarfavoriten bubbel och sushi på tu man...

söndag 26 september 2010

Från topp till tå i trikå


Har klätt mig smidigt för att kunna hugga i. I en vecka har vi mest gått och kliat oss i huvudet och funderat på hur vi ska börja. Nu är det dags att börja. Alla andra får det så fint på en gång, uttänkt och snyggt, det har jag noterat när alla dessa andra har flyttat. Ja ja, vi är väl undantaget, slarvfamiljen. Back to work.

fredag 24 september 2010

torsdag 23 september 2010

Tur i oturen

En dator som fått drygt tre deciliter vatten rätt ner över tangenterna går inte att rädda, det är både jag och försäkringsbolaget överens om. Det är inte ofta jag har flax, men någon gång ska väl även jag ha det och det hade jag nu. I övermorgon drar en kurir över till NY, med sig har denne min beställning på ny teknik. Jag funderar på att förekomma mig själv och välja en IPad istället för en Book, för hemmabruk alldeles lagom. Brukar annars vara otroligt seg att fatta hypen med nya produkter. IPhonen till exempel, sist av alla fattade jag tillslut poängen och blev smått kär. Dessutom kvittar en IPad prismässigt med försäkringspengarna. Min enda egentliga tvekan gäller skrivandet. Jag gillar att höra på smattrandet från tangenterna medan jag skriver. Men inte kan jag väl betala mer än dubbelt så mycket bara för smattrandet? Nej det kan jag nog inte göra...

onsdag 22 september 2010

Mitt nya jag

Jag är en förortsmorsa nu, som åker förortsbuss för att komma in till stan.

tisdag 21 september 2010

Jag upprörs

  • Av valutgången. Otäcka SD.
  • Av att jag råkade spilla ett stort glas vatten över datorn.
  • Över allt som försvann i och med datordöden. Bland annat en ansökan jag filat på ett tag. Tack högre makter för nyligen gjord fotobackup.
  • Över flyttkaoset som inte verkar ha någon ände.
Better times will come...

Egentligen är det bara den översta punkten som är ett riktigt problem, övriga punkter är bara mina egna i-lands.

fredag 17 september 2010

Flyttnytt

Vet inte hur mycket klockan var när sista lasset körts över, men att vi passerat läggdags med flera timmar var säkert. Och på det, sängen som var för stor för att ta upp på övervåningen. Nödlösningen blev ett provisoriskt madrassläger i ett av sovrummen. Kul tyckte dotter, ok tyckte jag, men vad tusan, vid det laget var jag så trött att jag hade nöjt mig med att sova på en handduk. Ikväll sover vi desto skönare och lite bredare än vanligt, fast i två delar men ändå ihop liksom.

Morgonens frukost på Årsta konditori innan lämning var egentligen en nödlösning, en väldigt trevlig sådan som borde bli en en gång i veckan-aktivitet. Gå ut och äta på morgonen hela familjen tillsammans innan alla går iväg till sitt.

tisdag 14 september 2010

Vad jag gör ikväll

Som vanligt är vi ute i sista minuten. Flyttlasset går i morgon. Ett helt hushåll ska packas ikväll. Och så tvättstugan på det. Nej, det var visst inte sista gången. Vet inte hur det hela ska gå till men jag tror att koffein och socker är receptet på en lyckad kväll.

söndag 12 september 2010

Gammal söndag

Det var länge sen jag upplevde den gamla känslan av söndag, så som söndagar ofta kändes innan barnen kom. En olustig och vemodig segdag, ofta med en släng av huvudvärk och så lite frossa på det. Idag fick jag mig en liten reminder. Vaknade med gamla känslan av söndag, men den här gången njöt jag. Obegränsad sovmorgon, långfrukost och vuxenprat. Huvudvärk är väl ingen grej, den kan man ta bort med piller. Sen kom barnen hem igen och då njöt jag lite till.
Vi var på bröllop igår. En baksmälla tar jag så gärna, för det är inte varje dag ens käraste vän går och gifter sig.

fredag 10 september 2010

Aldrig mer

Kanske var det sista gången i tvättstugan. Hänger tvätt med ett leende på läpparna. Snart tvättar vi i egen maskin. När vi vill. Lyx.

torsdag 9 september 2010

På okänd mark

Vi har en endaste utomhusväxt, ett litet träd i kruka på balkongen. Den har fått bladlöss och de äckliga angriparna måste skyndsamt bekämpas innan flytten. Vem vet, lössen kanske sprider sig till resten av växtligheten i trädgården och förstör allt det fina lummiga. Ännu värre, de kanske sprider sig till grannarnas växter och förstör för hela längan. Det vore inget vidare. Man gör nog bäst i att hålla sig väl med grannarna i en radhuslänga. Jag har bott i lägenhet hela mitt liv och vet inget om varken trädgårdar eller radhusmanér. Därför är jag mån om att göra ett gott intryck. Så hur illa är det egentligen med bladlöss och kan man bli av med dem på sex dagar? Jag tror det är läge att leta upp ett trädgårdsforum.

tisdag 7 september 2010

Vi har slutat storhandla

Så otroligt orutti att vänta med middagsinköpet till klockan kvart i sex, ensam med två hungriga barn. Jag kan inte tänka ut en middag samtidigt som barnen skriker, får liksom error. Inser att det bästa är att ta med mig barnen och lämna affären, även utan middag. Sliter åt mig en fil, en gurka och av någon anledning två påsar mozzarella på vägen mot kassan. Nu sitter jag pizzerian och väntar på maten. Så kan det gå.

måndag 6 september 2010

Ingen årets mamma direkt

Ser mig i spegeln och möts av en dålig mamma. Vilken morgon. Går till historien som den sämsta, i mammaväg. Bråkade om allt, kom en halvtimme sent till dagis. Hatar att jag inte hålla tillbaka min otålighet och irritation, blir ju bara värre av det men när morgonens alla vanliga måsten måste tjatas och bråkas om, ja då lyfter liksom topplocket efter ett tag och allt kokar över. Inte blev det bättre av att lillebror levererade bajsblöja på bajsblöja när tiden redan var knapp. Fräste och gormade hela vägen till dagis, dikterade nya villkor till dotter för kommande morgnar och dess ordings skull. Kände att det var så skönt att komma fram och lämna över till fröknarna. Sen kom ångern som ett brev på posten så fort jag stängde grinden bakom mig. Dåliga samvetet över att jag kände så. Nej, den här morgonen sköttes allt annat än snyggt av mig. Nu är det saknad och klump i magen ända tills klockan tre då jag får en chans att börja om och göra rätt. Måste kunna bättre än så här.

lördag 4 september 2010

Givande dag

Åkte till Ikeas loppis imorse med fyra flyttkartonger fyllda med "skräp". Nu åker vi hem med några tusen kronor och en My Little Pony för en femma. Sweet deal!

fredag 3 september 2010

Radhus in progress

Jomen det tar sig fint. Vågar till och med hoppas på att det är mer än fint om tio dagar då vi börjar röra oss mot radhuslängan.

torsdag 2 september 2010

Den stilla tiden är snart förbi

Snart kryper han nog. Go lillebror! Eller vänta, lugn lillebror! Jag måste bara få njuta lite av lugnet innan du är överallt och ingenstans.

onsdag 1 september 2010

Det där gör jag sen

Borde väl packa flyttlådor, men nej, skjuter upp det en dag till. Funderar på att teckna lite ikväll. Det hinner jag aldrig med annars men just ikväll kändes det som en bra idé.