fredag 2 december 2011

I bild

Julpynt i barnens rum. Discorenen är utvald av dotter och ny för i år. Trägranen gav jag henne för flera år sen och knåpas ihop med små pilliga barnfingrar. Häromdagen stekte jag fiskpinnar i bröllopsklänningen (ja, jag gifte mig i svart kortkort klänning och är inte särskilt noga med traditioner). Svårt med de mörka kalla eftermiddagarna. Inte ens barnen vill vara ute och när de kommer hem vill de helst vila till en film. Säger ja alldeles för ofta och får dåligt samvete för att jag inte styr upp något annat. Men dom har ju ändå inte lust och jag har helt tappat fantasin.

3 kommentarer:

Joanna sa...

och jag använde min bröllopsklänning som sjukklänning förra veckan.
det är skönt med mångfasetterade plagg.

om film brukar jag tänka att barnen (barnet) får så mkt stimulans om dagarna, på förskolan exempelvis, att en vilande film vid hemkomsten inte är något dåligt alls.
vi är ju själva så trötta i november/december, även barnen vill ta det lugnt (sällan just mitt barn, men ändå).
så tänk vad bra att du låter dem vila till en film.
aktivera er kan ni göra sen, i januari eller kanske mars?

MammaCita sa...

Tänker också så, att jag är ju också trött den här årstiden. Lite lagom oinspirerad av vintermörkret, så det gäller säkert dem med. Vi brukar kolla tillsammans så det är ju en form av social aktivitet (?!)

Om man inte gifter sig i något jättestort och jättefluffigt så går det ju faktiskt. En sjukdag eller en fiskpinnedag behöver en dos glam!

Fifi sa...

Fin glitterren! Jag har en likadan fast rosa, skulle dock gärna ha en silvrig också.