onsdag 14 april 2010

Syndat


Förlåt oss föräldraguden, för vi har syndat. Vi har bytt till sittdelen, rekommenderad från sex månader och uppåt. Men vad skulle vi göra, alternativet var att dra runt på en liggande och skrikande bebis i två månader till, totalt mot hans vilja. Han vill ju upp. Jag kollade till och med på såna här hemska föräldraforum för att få stöd i min osäkerhet. Håhåjaja. Nu har vi i alla fall bytt - och skriken tystnat.

4 kommentarer:

Alex sa...

Hmm... Jag har hört att man kan ha sittdelen till den där vagnen redan när de är nyfödda!?!

Hanna sa...

Min unge vill liksom sittligga redan när hon var typ 3 månader, så när hon var 4 och solen sken så plockade vi också bort liggdelen, buffade upp med nån kudde baktill och alla var nöjda. Hon är hittills fullkomligt normal (3 år senare).

Haren sa...

På Nya Zeeland där jag bor är det ytterst få som använder liggdel överhuvudtaget så... Min unge har skrikit i liggdelen sen hon var strax över två månader. Nu är hon tre månader och jag har plockat bort den och vips är hon glad i vagnen igen!

MammaCita sa...

Så här i efterhand tror jag att sittdelen funkar utmärkt från början. Men det är ju så där med bebisyprylar, så mycket onödigt som man tror att man måste ha. Det stör mig något enormt att vi lagt ut så mycket pengar för en pryl vi bara kunde använda fyra månader. Blocket nästa!

Vi påmindes om att det faktiskt var samma sak med dotter. Hon bytte också till sittdelen ungefär vid fyra månaders ålder. Det var iofs en annan typ av sittdel med plant liggläge. Visst blev det en normal unge av henne också!