torsdag 7 april 2011

Dags


Hemtentan inskickad. Det var bra jobbat. Klapp klapp. Nu så, nu packar vi hushållet och drar.

3 kommentarer:

Tove Kungsholmen sa...

Härligt, hoppas att det har gått bra.

Vet inte om du hinner se detta innan fredag (sista ansökningsdag) men jag chansar och hoppas.

Jag har pratat med flera på sistone som säger att första terminen på ssk "bara är en massa omvårdadsteori och sånt". När jag tittar på kursplaner och scheman tycker jag inte riktigt att det verkar stämma. Vad säger du? (De som sagt så är äldre så det var ett tag sedan de pluggade)

MammaCita sa...

Jo då! Vi överlever i röran!

Du måste så klart få ett svar innan sista ansökningsdag!

Jag håller inte med om att det bara är en massa omvårdnadsteori och sånt. Teori ingår som en av fyra delmoment i första kursen, precis som introduktion till sjuksköterskeutbildningen och sjuksköterskans profession (i vilken praktik ingår), omvårdnad som vetenskap (här ingår kommunikation, sociokulturella aspekter och genus) och omvårdnadens etiska grunder. Tyckte att de lyckades göra omvårdnadsteorin intressant och kopplade ihop den med verkligheten (teorier kan ju vara så abstrakta) på ett bra sätt. Vet dock fler som ryggade bara vid ordet teori så det kan ju vara olika... Förresten, om det var ett tag sen de pluggade så har de nog gjort om kursen sen dess. De miste ju examinationsrätten för ssk:or där ett tag...

Tove Kungsholmen sa...

Åh, stort tack! Och visst lär de ha gjort om kursen en del, programmet är väl "nytt" sen ja...antagligen då när de miste examinationsrätten för några år sedan.

Gah! Har ändå ångest inför valet men det lutar åt ssk som sagt. Önskar att man kunde hålla fler dörrar öppna ett tag till men det går ju inte.

Ha det fint i Barca!