tisdag 23 augusti 2011

Metabloggande

Bloggtekniken och jag, vi är inte alls vänner sen en tid tillbaka. Blogger och iPhonen synkar inte, bilder kan inte bifogas utan att tappa kvalitet. Därmed försvinner allt det spontana, och rätt mycket lust med det faktiskt. Inte alls säkert att jag orkar och har lust att fälla upp datorn varje kväll efter klockan 21 och skriva. Då har det fått vara istället. Någon som bloggar smidigt via iPhone till Blogger? Eller ska jag kanske flytta bloggen. Måste hitta en lösning.

10 kommentarer:

Alex sa...

jag börjar också bli less. Men mest på att mina bilder envisas med att bli så förbaskat små vid publicering. Jag vill ha din storlek. Hur gör du?

clara sa...

Jag använder bloggpress. Mina bilder blir nog inte så bra men det brukar de aldrig bli. Men kan man mobilblogga "bra" med andra verktyg/cms?

MANNY-KEN sa...

Me too! Där av långa bloggpauser...

Lisa sa...

Har haft samma problem, men om bilderna tar omvägen via Instagram blir de större! (vet ej varför...)

MammaCita sa...

O gosch ni också! Men vad göra? Funderar faktiskt på flytt till Wordpress OM det är smidigare mobilt...

Alex- bilderna, jag förstorar dem i HTML-koden, fliken bredvid skriv. Det är så sjukt irriterade att behöva gå in och pilla där men jag gör det ändå för jag vet inget annat sätt att få bilderna stora. Innan laddar jag upp dem på Flickr för att inte tappa kvalitet när de sen förstoras. Meckigt va?!

Clara - jag har använt bloggpress tidigare men sen jag fick ny iPhone funkar det inte längre och jag lyckas inte rätta till det. Vet inte heller om det finns ngt annat alternativ. Blir tokig.

Manny - jag förstår dig! Tappar lusten direkt om det blir för bökigt.

Lisa - det där med Instagram lät intressant. Måste undersökas, har ändå känt mig sugen på att testa. Och det är säkert en smidigare omväg än den jag tar nu för att publicera bilder!

Alex sa...

Å nej. Suck.

Alex sa...

Vad brukar du ändra till för storlek? Testar just nu.

Alex sa...

Det funkar ju!!! Men kvallan blev ju sämre helt klart.

MammaCita sa...

Jag ändrar till 500 i bredd, samma som min marginalbredd. Brukar radera höjden i koden (ex "height"="400") så anpassar den sig automatiskt efter bredden.

Men du, om det blir suddigt, testa att lägga upp bilderna i picasa eller flickr och lägg sen in dem i bloggen genom att kopiera bildernas webbadress. Då borde det bli skarpt!

Alex sa...

Tack!