torsdag 10 mars 2011

Flitens lampa


Tiden är tight. Om bara två veckor får vi tillträde till nya lägenheten och hemmet ska återigen packas ihop. Skolan matar på med en jämn ström uppgifter. Just nu skriver jag hemtenta och tänker så göra hela natten om det krävs. Har nämligen lovat mig själv en ledig dag i morgon och vill gärna bocka av tentan på att göra-listan.

8 kommentarer:

Tove Kungsholmen sa...

Kul med ny lgh även om det alltid är jobbigt med själva flytten.

Ser att du pluggar till ssk på KI. Vilken termin är du på? Är du nöjd med utbildningen? Hög arbetsbelastning?

Jag läser folkhälsovetenskap på KI men funderar ibland på att byta...

MammaCita sa...

Yes, det gör jag! Går termin 1, är än så länge väldigt nöjd med utbildningen men kan inte uttala mig övriga terminer. Arbetsbelastningen är rätt hög faktiskt, mer än jag förväntade mig. Är van vid mer teoretiska studier där man knappt är i skolan och bara har en avgörande tenta efter tio veckor. Så är det inte här. Dels är det ganska mkt obligatoriska grejer i veckorna (och mycket praktik), dels är det fler mindre uppgifter som ska in med jämna mellanrum. Det är inte det att det är svårt, utan mer att det alltid är aktivitet. Gillar det upplägget.

Läser du folkhälso kanske du kan tillgodogöra dig vissa delar om du skulle byta? Själv är jag helnöjd med både yrkesval och utbildning. Testa vet ja! Finns ju så många olika inriktingar att välja bland som ssk. Tror aldrig att det kan bli tråkigt!

Tove Kungsholmen sa...

Tack för svar! Låter ju kanon. Arbetsbelastningen verkar vara precis som på folkhälsovetenskapen så det är ju bekant. Den här terminen läser jag psykologi på SH och det är ju verkligen en teoretisk "slackerkurs" med få föreläsningar och så stora tentor var femte vecka.

Är det praktik redan på T1 alltså? Såg nåt i kursplanen om en veckas praktik men är det mer?

Tror banne mig jag söker till hösten. Har en valbar termin då så jag kan faktiskt testa en termin utan att tappa nåt på min nuvarande utbildning (är på T4).

MammaCita sa...

Ja, sök! Särskilt som du har en hel valbar termin. T1 ger en bra bild av vad sjuksköterskeyrket innebär. Att första praktiken kommer efter bara 7 veckor är toppen och kan nog hjälpa till att besvara i fall det är rätt eller inte. Bara en veckas praktik under T1 dock, hade gärna varit ute mer men det kommer!

Tove Kungsholmen sa...

Superbra info, har faktiskt funderat på just om T1 ger en bra bild av yrket. Har funderat massor på vad jag ska söka till nästa termin, måste ju bestämma mig rätt snart.

Två avslutande frågor bara:

*Har man nån chans att önska vilken sorts avdelning man ska göra första praktiken på?

* Gör KI-studenter huvudsakligen praktik på Huddinge?

Tack igen för alla bra svar! :)

MammaCita sa...

Det var så lite!

Och här kommer fler svar:

Du har inte chans att påverka praktikens placering, bara under särskilda omständigheter (typ om du skulle vara gravid och fått placering på röntgen). Första praktiken gör alla på halvakut avdelning inom slutenvård.

KI:s praktikplatser är fördelade på Huddinge, Solna, SöS och St Göran och de försöker placera dig på det sjukhus du bor närmst.

Hoppas det låter bra!

Sök sök sök!

Tove Kungsholmen sa...

Tack igen! Har nästan helt bestämt mig för att söka. Sitter och läser scheman och litteraturlistor nu. :)

MammaCita sa...

Kul! Då kanske vi ses i krokarna runt KI till nästa termin!