onsdag 23 mars 2011

L- lunch


En värdigare och utvecklad variant av studentens basföda. Vientnamesisk nudelsoppa, nästan det godaste jag vet. Fryser in buljongen och tar fram till lunch. Kokar nudlar och hackar i färska grönsaker. Mat på fem minuter.


Uppdatering!

På begäran, ett recept. Typ. Lagar aldrig mat efter recept, är en sån som bara "häller i".

Buljongen:
Hacka ingefära, vitlök, scharlottenlök, chilifrukt och citrongräs (mängd efter tycke och smak). Fräs en stund i lite matolja. Häll på 1 liter vatten. Lägg i en eller två tärningar grönsaksbuljong. Tillsätt fisksås, ca en matsked och några droppar soja. Koka upp.

Tillbehör:
Äggnudlar (kokas separat) och färska, råa grönsaker. Brukar ha broccoli eller blomkål, morötter, sockerärtor, champinjoner, groddar, rädisor, purjolök och så färsk koriander på toppen.

Fotoutmaningen ABC

4 kommentarer:

Tove Kungsholmen sa...

Låter gott och smart. Kan du inte lägga ut ett utförligare recept?

MammaCita sa...

can do!

Tove Kungsholmen sa...

Tack!

Bulan & jag sa...

Herre, hungern jag känner nu!