måndag 14 mars 2011

Bye bye bebisAllt oftare, sida vid sida. Lillebror vill göra allt som sin storasyster. Börjar inse att bebistiden är över. Häromdagen bytte vi till storbarnsvagn och i veckan gör vi oss av med spjälsängen. Hjälp vad tiden går.

6 kommentarer:

Alex sa...

Den där om att vilja göra att som storasyskonet! Sockertoppen har ett litet eko efter sig dagarna i ända. Han gillar det nästan hela tiden och nu har dom börjat leka med varandra, ibland i flera timmar men det är inte alltid kul... Så då slåss dom lite. De första gångerna blev jag arg, mina barn ska inte slåss, men alltså allvarligt talat... Börjar förstå varför min morsa inte sa åt min lillasyster när hon slog till mig, man orkar inte med syskontjafs. Det där får dom lösa själva. HA HA!

MammaCita sa...

Fint med syskonrelationen! Själv har jag inga syskon så jag har inget att relatera till. Har också kommit på mig själv med att bli arg när det börjar bli fight om nåt (jorå lillebror ett år är absolut inte liten och oskyldig alla gånger) och går emellan och börja mäkla. Borde låta dem hållas lite kanske. Men som sagt, syskonskap - helt ny mark för mig!

Alex sa...

Men det är väl också ganska naturligt att man blir less, arg, frustrerad. Ibland kan det ju vara bra att man går in och försöker mäkla, men dom lär sig ju så himla mkt av att sköta det där själva också. Nu är han ju bara ett år, men vi märker att vår 2,5-åring förstår när han gör fel och ber om förlåtelse utan att man måste påminna honom alla gånger.

Anna sa...

Är Lillebror ett år?
Varför byter ni ut spjälsängen? Till vanlig säng eller något mellanting?
Min son är 16 mån och jag funderar på när man byter säng.

MammaCita sa...

15 månader är lillebror. Byter ut spjälsängen för att han sov dåligt i den, för trång. Slog i sidorna hela tiden och vaknade av det. Tanken är att de ska dela på en våningsäng när vi flyttar. Lillebror får sova underst med kantskydd, I övrigt är det en helt vanlig 90-säng.

Dotter bytte till växasäng vid 18 månader då spjälsängen blev för trång, det var inga problem. Våra kids ropar (eller skriker) alltid om de vaknar mitt i natten. Har aldrig hänt att någon varit uppe och nattvandrat. Tror man får pejla läget lite så, om det skulle funka att ha en säng som de kan komma ur om de vill. Annars är det väl ganska tryggt och bekvämt att ha kvar spjälsängen om kidsen fortfarande sover gott i den?

Anna sa...

Aha okey. Vår son är och har alltid varit stor men tror inte att han upplever sin säng som trång ännu och han rör sig ändå mycket i den. Skönt att slippa ännu en grej som behövs inhandlas redan nu :)Han har ganska nyligen lärt sig somna själv och sådär så jag är lite skeptiskt till att byta till en säng där han själv kan klättra i och ur. Fast min bekväma sida på morgonkvisten säger att just en sån säng måste vi ha.
Vi bytte också ganska nyligen till Brio Spin och är supernöjda.