måndag 31 maj 2010

Att bearbeta

Städade ur min väska idag, har köpt en ny. Det var bra länge sen jag rensade den senast. Från innehållet att döma cirka sju månader sen. Jag har inte kommit mig för att göra det eftersom jag visste vad som låg i botten. Det är alltid känslomässigt jobbig att börja rota i botten och även om det i det här fallet bara är papper i botten av en väska så är det något som rör upp känslor hos mig. I slutet av graviditeten, förlossningen och precis när lillebror kommit, det blev för mycket av allt - oro, rädsla, lättnad, lycka, glädje, sorg och frustration. Kunde och kan än idag knappt sortera känslorna och ännu mindre ta in hur allvarligt mitt tillstånd var och vilken tur jag hade att det gick så bra tillslut. Går man igenom så mycket på kort tid måste man få bearbeta det, men jag har inte gjort det än för allting har legat i botten av en väska tills nu.

2 kommentarer:

Alexandra Reichler sa...

Det där med kejsarsnitt...

jag vet bara att efter förlossningen när jag skjutsades till vårt rum åkte det förbi några kvidande mammor på sina britsar som skulle upp på operation. Jag kom ihåg att i den stunden tänkte hur tacksam jag var över att jag slapp det. Tänk att göra ett helt värkarbete och sedan slutar det med operation ändå. Ojoj.

A.M.O. sa...

Allt har sin tid, tänker jag. Ett tips är att bearbeta det genom att t.ex. ringa förlossningen och be dom gå igenom din journal tillsammans med dig/er. Visst heter det typ Aurorasamtal?