tisdag 1 juni 2010

Får en kick av att jag kan

Jag är så glad och stolt över att jag har lärt mig jogga. I många år har jag bestämt hävdat att jag inte kan och aldrig kommer kunna lära mig att jogga. Har gjort några tappra försök men samtliga har slutat med håll och besvikelse. Sen fick jag två barn och tidsbrist och insåg att jogging är den enda form av motion jag rimligtvis skulle kunna klämma in i livet, om jag bara fixade att springa. Kan man inte får man öva och det har jag gjort. Min första löprunda blev skrattretande kort men ändå en utgångspunkt i min kommande träning. Jag bestämde att jag måste öka prestationen med en halv kilometer varje gång jag sprang, annat vore personligt nederlag och lika med att ge upp. Och ta mig tusan, jag har fixat det! Nu har jag nått mitt första delmål och i morgon ska jag springa mitt första lopp. Är sjukt nöjd med mig själv och min prestation hittills. Saker och ting går ju, bara man bestämmer sig!

4 kommentarer:

Fia sa...

Äej fy fan vad jag är avundsjuk. Har också försökt springa i omgångar, men det är ju så förbannat tråkigt. Jag är mer en yoga-tjej, men att få in den typen av träning är typ omöjligt. You go, alltså! Verkligen.

Lisa sa...

Du är grym, ska försöka inspireras av dina framgångar. Har kommit så långt att jag köpt ett par löp-tights, men sen tog det stopp. Det är för kallt, för varmt, för sent.. det finns alltid en ursäkt. Hur tar jag mig förbi dem?!

MammaCita sa...

Men hörni, klart ni kan om ni vill. Jag var ju inte heller jogga-tjejen. Tror det är bra att starta lite lätt, inte ha orealistiska förväntningar. Jogga är inte dödskul i sig självt men fixa bra musik och kolla upp en bra runda, det hjälper. Öka några hundra meter per gång bara, inte mer, för man måste ha en rimlig chans att nå sitt mål och känna sig duktig. Jag fick en kick varje gång jag ökade min sträcka och blev på så vis peppad att springa ännu längre nästa gång.

Så ut nu tjejer!

MammaCita sa...

En sak till, anmäl er till ett lopp så ni har något att träna inför. Loppet blir en kul final på det hela, väldigt motiverande!