lördag 28 juni 2008

Just det, citronsorbet!


Jag passade på att göra citronsorbet ikväll. Det är nog det allra godaste jag vet. Receptet har jag fått av en bekant med italiensk pappa. Med det vill jag säga att det äkta italiensk citronsorbet och ingen messorbet som liknar de man köper från frysboxen. Testa! Men varning alla tungor som är känsliga för surt.

Citronsorbet för 4 pers.

4 citroner (ska ge 2 dl saft + fruktkött)
2,5 dl vatten
1,5 dl socker
1,5 - 2 blad gelatin
2 äggvitor

Koka upp socker och vatten och låt koka kraftigt i 5 minuter.

Lös upp gelatinet i den heta sockerlagen och låt kallna.

Skär toppen av citronerna och gröp ur innanmätet.

Passera fruktköttet. Se till att få två dl citronsaft utöver fruktköttet. Blanda ner i den kalla sockerlagen.

Vispa äggvitan till hårt skum och blanda ner den i saften och sockerlagen när den är absolut kall.

Häll blandningen i en fryslåda och ställ in i frysen. Rör om varje halvtimme tills den är frusen.


Gott!

1 kommentar:

Unknown sa...

Tack för receptet! Det blev jättegott.
/Linda