tisdag 3 februari 2009

Fikagenerationens barn växer upp


- Vad vill du göra idag efter dagis?

- Fika!!!
- Alright!

Bara en liten reflektion, visste tvååringar ens vad fika betydde på den tiden jag var liten knodd? Jag tror kanske inte det. Hur som helst är det kul att så tidigt kunna bonda över ett gemensamt intresse.

5 kommentarer:

Alex sa...

Sockertoppen är mitt bästa fikasällskap! För ett par månader sedan köpte vi tuschpennor och två ritblock som alltid ligger under vagnen. Vill jag läsa tidningen kan han plocka fram sina pennor och rita lite. Perfekt!

MANNY-KEN sa...

Jag har ALDRIG fikat med mina föräldrar. "12 kr för en kaffe! Pah, då kan vi lika gärna fika hemma", var pappas standardfras om fika på stan skulle komma på tal.

MammaCita sa...

Bra tips! Det har knappast blivit några långsittningar för våran del eftersom en av oss tydligen har myror i kroppen. Till nästa gång ska jag banne mig ta med hela play doh-kittet.

Och nej, visst fikade man aldrig med sina päron? Möjligtvis ibland på kondis men inte sånt här anspråkslöst häng till vardags.

Världen enligt J. sa...

Här blir det:
- Ska vi fika?
- Näää!
- Jo, men det kan vi väl göra? Vi går till fiket som har leksaker!
- Näää! Hamburgare!
Inte riktigt samma sak...

MammaCita sa...

Hehe! Ok, ni har nog lite att jobba med på fikafronten. Om ni inte lyckas hitta ett fik som serverar burgare förstås, då blir det ju win-win!